Pandemi nedeniyle eve kapandığımız günlerde bir kış mevsiminin daha sonuna geldik. Kış aylarının alabildiğine güzel yaşandığı coğrafyalara rağmen, bahar mevsiminin insan ruhuna kazandırdıkları gerçekten bambaşka oluyor. Gezmek görmek için de en uygun dönemler arasında sayılan ve doğanın adeta yeniden doğduğu bahar aylarında en çok sorulan soru “Baharda Nereye Gidilir?” oluyor.
Baharda Nereye Gidilir?
Doğanın hayat verdiği canlılarla birlikte bizlere de yüzünü göstermeye başlayan güneş ile birlikte hepimiz seyahat içeren hareketlere girişiyoruz! Hem de bu defa kalabalıklardan uzak olmak için kötü bir bahanemiz de var! Korona virüs salgını!
Madem bahar ayları geldi ve ondan bahsederken aklımıza seyahat fikirleri de geliyor, o zaman Türkiye içinde bulunan ve iki büyük şehrimizden rahatça gidilebilecek, uzun veya kısa bir bahar molası için aşağıdaki rotalara kısaca gözatalım.
Dikili, Çandarlı ve Foça
Ege kıyılarının girinti ve çıkıntıları arasında Dikili ve Dikiliye bağlı Çandarlı ilk bahar rotası önerilerimiz olsun.
Kanlı Burun ve Arslanlı Burun arasındaki irili ufaklı bir çok koyla birlikte “Dişi liman” ismi verilen doğal koy, sessizlik ve sakinliğiyle yorgunluğunuzu alacak bir adres. Çandarlı Halil Paşa ile birlikte tarihi bir hikayeye de sahip olan yöre bu rotanın ilk durağı. Peki sonra?
Sonrasında İyonya uygarlığının en önemli kentlerinden Foça için Güneye doğru inmemiz gerekiyor. Foça ismi her zaman foklarla birlikte anılsa da, fok görme şansı fazlasıyla kaybolmuş durumda.
Siren kayalıkları, küçük ve büyük deniz koyları, Taş Ev ismi verilen anıt mezar ve restore edilmiş evleriyle Foça her daim iyi bir bahar rotası olmaya devam ediyor ve Baharda nereye gidilir sorusuna cevap oluyor.
Abant, Gölcük ve Yedigöller
Abant Gölü ve çevresi için denebilecek pek fazla bir şey yok gibi aslında!
Her mevsim bir doğa harikası olan Abant, denizden bin 325 metre yükseklikte yeraltı suları ile beslenen gölü ve yedi kilometrelik doğal alanıyla yürüyüşten kampa, spordan atlı gezilere kadar birçok aktiviteye ev sahipliği yapan bir yer.
Yine aynı rotada, Bolu’dan sadece 13 kilometre uzaklıkta yer alan Gölcük ise çevredekiler tarafından Cennet Gölü olarak adlandırılıyor.
Hatta asıl saklı cennetlerden biri burası gibi. Gölün etrafında bulunan çam, kestane ve Köknar ağaçlarının muhteşem manzarası her daim harika görüntüler veriyor.
Göllerin arasındaki bu geziyi taçlandırmak için Yedigöller’e de uğramalı tabii! Doğada olmanın ne demek olduğunu bırakın anlamayı, sonuna kadar yaşayacağınız bir dinginlik ve huzura sahip bir alan olan Yedigöller, eşsiz bir güzellik olarak ziyaretçilerini beklemeye devam ediyor.
Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bungalovlardan oluşan bir tesisin de yer aldığı Yedigöller, sık çam ağaçları arasında mükemmel yürüyüş parkurları da sunuyor. Bolu’dan Yedigöller’e ulaşmak için 42 kilometrelik bir dağ yolunu aşmanız gerekse de, inanın buna değiyor.
Ayrıca bu yol gözünüzü korkutmasın. Çünkü özellikle bahar aylarında müthiş görüntülere sahip çok keyifli bir bahar rotası burası.
İnce göl, Sazlı göl, Nazlı göl, Küçük göl, Büyük göl, Derin göl ve Serin göl olarak isimlendirilen göllerin her biri bu isimlerinin onlara neden verildiği ile ilgili cevapları size aktarmak için bekliyorlar.
Baharda nereye gidilir? yorumlarına siz de gözde rotalarınızı ekleyin!