Antalya’da gezilecek yerler bitecek gibi değil. Birbirinden güzel Antalya otelleri ile deniz-güneş-kum üçlemesinden oluşan tatil tercihlerimiz nedeniyle Antalya’nın bazı noktaları Antalya‘ya defalarca gelinse de görülemiyor. Antalya’nın en güzel köşelerinden Çıralı, Adrasan sonrasında sıra özel bir yere geldi. Antalya’nın bozulmamış ender tatil yerlerinden; ağaç evler diyarı Olimpos! Ve tabii ki Olimpos ağaç evler.
Ağaç Evler Diyarı Olimpos
Antalya taraflarına geldiğinizde direkt olarak ilginizi çekecek bir coğrafi durum göze çarpar.
Antalya’nın doğusu yani Side ve Alanya tarafları ile, Antalya’nın batısında bulunan Kemer bölgesi coğrafi olarak birbirinden çok farklıdır. Özellikle denizden yükselen dağları ve yemyeşil ormanlık dokusuyla daha çok göze hitap eden ve ilgi çeken yer daha çok Kemer tarafıdır.
Olimpos ya da Olympos Farkeder mi?
İşte Olimpos ya da Olympos gezisi için de, Antalya’nın merkezinden Kemer tarafına doğru yola çıkıyoruz şimdi.
Olimpos’a Nasıl Gidilir?
Olimpos’a gitmek için Çıralı’da olduğu gibi önce Antalya’da olmak işinizi kolaylaştırıyor gibi!
Antalya’dan Olimpos’a gitmek için; kendi aracınızla seyahat ediyorsanız Kemer, Kumluca, Kaş istikametine doğru devam etmeniz gerekiyor.
Keyifli bir yol üzerinden giderken Tekirova ve sonrasında Çıralı tabelalarını göreceksiniz. Bu tabelaları geçtikten sonra yola devam edin. Sol tarafınızda Olimpos tabelası görünecek. Buradan içeri girip 11 kilometre boyunca virajlı bir iniş yapacaksınız.
Olimpos’a Otobüs ile ulaşmak için ise Antalya otogardan kalkan Kaş istikametine doğru giden otobüsleri kullanabilirsiniz.
Yolculuğunuz yaklaşık olarak 1,5 saat sürecek ve az önce bahsettiğim “Olimpos 11” tabelasını göreceksiniz. Buradan aşağı kavşakta bekleyen dolmuşlarla inebilirsiniz.
Olimpos’a kendi aracınız veya kiralık bir araç ile gidiyorsanız Olimpos’tan önce Ulupınar’da mutlaka bir şeyler yiyip içmenizi tavsiye ediyorum.
Olimpos Ağaç Evler Diyarı
Olimpos, Çıralı ve Adrasan arasında yer alıyor. Bu üç koy da birbirinden güzel ve keyifli yerler.
Ancak Olimpos’u diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, öncelikle antik bir kentin içinde / yanında yer alması. Bir de tabii ki diğerlerine göre denizden biraz daha içeride bulunması ve birbirinden nefis ağaç evleri.
Olimpos, bulunduğu sit alanı içerisinde yapılaşmaya izin verilmemesi nedeniyle burayı ziyaret eden misafirlerine konaklama alternatifini ağaç evler ile çözmüş.
Olimpos Çamlık Pansiyon
Olimpos ağaç evler, birbirinden şirin ve keyifli temel ihtiyaçları karşılayacak düzeyde küçük bungalovlar.
Bu ağaç evler şeklinde oluşturulmuş bir çok pansiyon ve konaklama tesisi bulunuyor. Bunlardan birinde de ben kaldım. Olimpos Çamlık Pansiyon.
Olimpos Çamlık Pansiyon, konumu, samimi ve ilgili dostane bir ortam yaratan çalışanları ile ailenizle nefis zaman geçirilebilecek bir yer. Eğer Olimpos’ta kalmak için bir ağaç ev ve pansiyon arıyorsanız Olimpos Çamlık Pansiyon ile irtibata geçmenizde fayda var.
Olimpos Çamlık Pansiyon’un sabah kahvaltısı ve akşam yemeği içinde olan konaklama şekliyle, hem lezzetli yemekler hem de barında içeceğiniz abartılmamış fiyatlarıyla alabileceğiniz çeşitli içecekler ile hamakta uyumak için nefis bir alternatif olduğu aklınızda bulunsun.
Olimpos’ta Ne Yapılır?
Olimpos’ta bir tatil geçirmek istediğinizde ilk karşılaşacağınız şey nefis bir doğa manzarası ve dağların arasında ağaç evlerle dolu bir yerleşim birimi olacak.
Etrafta çok konuşulan “Olimpos’un eski tadı kalmadı..” gibi yorumlara çok takılmayın. Çünkü Olimpos böyle kaldığı sürece her daim çok keyifli olmaya devam edecek. O sözleri söyleyenlerin, daha önce ziyaret ettikleri Olimpos’ta muhtemelen öğrencilik yıllarında aldıkları keyfi, belki de şu andaki kendi şartlarından dolayı alamayan kişiler olduğunu düşünüyorum.
Yani Olimpos değişmedi dostum, siz fazlasıyla değiştiniz!
Olimpos’ta tatil öncelikle biraz yürümek demek. Çünkü denizden içeride kalan Olimpos’tan denize yürümek kimi zaman zor gelebiliyor.
Antik kent girişi ile başlayan gişelerden itibaren de yine milli park içinden bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Birçok pansiyon ve işletme bu noktaya yani Antik Kent girişine kadar servis yapıyorlar. Antik kente dolayısıyla denize gitmek için giriş ücreti ödemeniz de gerekiyor. Müze kartınız varsa konuyu zaten halletmiş sayılırsınız. Yoksa da dert etmeyin kapıda MüzeKart satılıyor.
Sahil taşlık. Hemen ortadan akan tatlı su dolu nehir, sahile ayrı bir hava katıyor. Sahilin sol tarafına doğru hareket ettiğinizde Çıralı’ya gidebiliyorsunuz.
Özellikle geceleri sahil bantı bir harika oluyor. Daha önce geceleri giriş yasak olan Olimpos antik kentinin kapıları, belirli bir saatten sonra açık bırakılıyor ve bir çok Olimposlu(!) geceyi sahilde karşılıyor.
Olimpos’ta denizden başka da yapacak şey çok tabii ki.. Dalış, kaya tırmanışı, kanyon turu, kano gezisi gibi aktiviteler gerçekleştirebilir, özellikle Suluada tekne turuna katılabilir ve bisiklet veya ATV kiralayıp doğada yürüyüşler yapabilirsiniz.
Olimpos’a kadar gitmişken bir öğlen de mutlaka sağlı sollu çok sayıda bulunan gözlemecilerden birinde açlığınızı gidermeyi ve mutlaka ama mutlaka kavun içerisinde dondurma yemeyi unutmayın!